Allergie

Een Allergische reactie is een onterechte immuunreactie op een in wezen onschadelijk antigeen. Hyperactiviteit van de huid is een overdreven sterke reactie op de blootstelling aan irriterende stoffen in concentraties die bij normale mensen geen reacties uitlokken. Deze reacties treden direct op en verdwijnen wanneer prikkels verdwenen zijn. Bij een allergische reactie is altijd een immunologische reactie. Indien er geen bewijs is voor een immunologische reactie dan is het een niet-allergische reactie.
Enkele voorbeelden van allergieën zijn: dermatitis perioralis, contact allergie en voedsel allergieën.

Kenmerken op de huid: rode bultjes, jeuk, opgezwollen ogen, niezen, traanogen en of rode vlekken.

Behandeling
Wanneer deze klachten aanwezig zijn gaan we samen eerst de oorzaak proberen op te zoeken waarom jou lichaam op deze manier reageert. We starten met een uitgebreid anamnese gesprek en eventueel aanvullend laboratoriumonderzoek.
In het gesprek doorlopen we onder andere alle lichamelijke processen, de gebruikte huidverzorging en het voedingspatroon. Hierna ga ik een behandelplan opgestellen.
De behandelingen bestaan uit gezichtsbehandelingen, huidverzorging voor thuis en een voedingsschema op maat gemaakt voor uw met eventueel aanvulling van supplementen. De gezichtsbehandelingen zijn gericht op het herstellen van de huidbarrière, het hydrateren van de huid en sterker maken tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

Spreekt het u aan om de Allergie zowel vanuit binnenuit als buitenaf aan te pakken?

Investering
Hydraterend gezichtsbehandeling 60 minuten 85 euro
Kalmerende gezichtsbehandeling 60 minuten 85 euro
Hydraterend gezichtsbehandeling plus 90 minuten 120 euro

Samenvattend
• Eerste consult van 1,5 uur – uitgebreid anamnese + voedingsanalyse
• Het behandelplan wordt opgesteld.
Het behandelplan zal bestaan uit gezichtsbehandelingen en voedingsprogramma afgestemd op uw lichaam.