Overbeharing

Overbeharing bij vrouwen wordt ook wel hirsutisme genoemd. Dit is een beharingspatroon volgens het mannelijke beharingspatroon. De groei kan veroorzaakt worden door een verhoging van de mannelijke geslachtshormonen, een verhoogde gevoeligheid van de haarfollikels voor androgenen of een toegenomen lokale omzetting van testosteron in dihydrotestosteron. De meest voorkomende lokaties zijn; de bovenlip, de kin, de hals, rond de tepels, op de buik, de rug en de binnenzijde van de bovenbenen.

We gaan zowel op zoek naar de oorzaak van de overbeharing als de haren te behandelen met elektrisch ontharen. Er kan mogelijk een disbalans aanwezig zijn van de hormoonhuishouding. Dit gaan we analyseren tijdens het eerste consult en indien nodig verder laboratoriumonderzoek van bloedonderzoek bijvoorbeeld kijkend naar de hoeveelheid vrije hormonen in het bloed aanwezig is.

Behandeling
De haren worden permanent verwijderd. Dit gebeurt door de methode elektrisch ontharen. Deze methode wordt uitgevoerd met de Apilus. De apilus is een elektrisch onthaarapparaat die de haren per haar gaat vernietigen. In het verleden duurde dit per haar minimaal 7 seconden tot maximaal 12 seconden. Met de Apilus wordt 1 haar in een 100ste per seconden vernietigt. Dit zorgt ervoor dat de warmteontwikkeling in de huid enorm verminderd wordt dus minder pijnlijk en sneller meer haren aanpakken in dezelfde behandeltijd.
Het behandeltraject heeft een gemiddeld behandeltraject van minimaal 9 tot 12 maanden. Dit omdat de haren zich in de juiste groeifase moeten bevinden om vernietigt te worden. Een disbalans van de hormonen heeft ook even de tijd nodig om zich te herstellen.

Spreekt het u aan om de overbeharing zowel vanuit binnenuit als buitenaf aan te pakken?

Investering
Elektrisch ontharen behandeling 30 minuten 45 euro

Vergoedingen
Deze behandelingen worden door verschillende zorgverzekeraars vergoed. De praktijk heeft voor u met meerdere zorgverzekeraars  contracten afgesloten voor eventuele vergoedingen. Controleer even je eigen zorgverzekeraar zodat je weet waar je voor in aanmerking komt.

Samenvattend
• Eerste consult van 1,5 uur à uitgebreid anamnese + voedingsanalyse
• Het behandelplan wordt opgesteld.
Het behandelplan zal bestaan uit elektrisch onthaar behandelingen en een voedingsprogramma afgestemd op uw
lichaam.