Littekenmassage

Een litteken is gedefinieerd als ‘het bindweefsel, dat normaal weefsel vervangt dat vernietigt is door een trauma of ziekte. Na beschadiging van de huid zorgt de wondgenezing ervoor dat de huid herstelt. Bij een diepe wond of een wond die een langere wondgenezing nodig heeft gehad om te sluiten, kunnen er littekens ontstaan. Dit littekenweefsel kenmerkt zich door verhard, star, stug weefsel dat klachten kan geven zoals pijn, jeuk en of bewegingsbeperking.

De behandeling
Na het beoordelen van het litteken en het analyseren van de klachten ga ik een behandelplan opstellen. Een behandelingsdoel kan zijn; de pijnklachten verminderen en/of de roodheid verminderen van het litteken. Het reliëf van het litteken kan nooit helemaal verdwijnen.
Het behandelplan kan bestaan uit littekenmassage, klassieke massage, camouflagetherapie en de specifieke huidverzorgingsproducten voor thuis gebruik.

Littekenmassage en klassieke massage bestaat uit manuele massage technieken. De werking van de massages kunnen zijn: litteken soepeler maken, de roodheid verminderen of de pijnklachten verminderen.
Camouflage therapie is een speciale make up die zodanig dekkend aangebracht kan worden om het litteken minder zichtbaar te maken. Samen gaan we de kleur van de camouflage uitzoeken en ik ga u de camouflage aanleren zodat u het zelf kunt aanbrengen.

Vergoeding zorgverzekering 
Deze behandelingen worden door verschillende zorgverzekeraars vergoedt. De praktijk heeft voor u met meerdere zorgverzekeraars  contracten afgesloten voor eventuele vergoedingen. Controleer even je eigen zorgverzekeraar zodat je weet waar je voor in aanmerking komt.

Investering
Littekenmassage               30 minuten 40 euro
Camouflage therapie        30 minuten 40 euro

Samenvattend

  • Eerste consult van 30 minuten: het anamnese gesprek en het litteken beoordelen.
  • Het behandelplan wordt opgesteld.
    Het behandelplan kan bestaan uit littekenmassage, klassieke massage, camouflagetherapie,
    siliconentherapie en specifieke huidverzorgingsproducten voor thuis gebruik.