Over de Praktijk

Mijn naam is Els van der Kleij. Ik heb een enorme passie voor de huid. Mijn liefde voor de huid heb ik verder ontwikkeld door verschillende opleidingen te volgen over de huid en huidproblemen. Sinds ik mij ben gaan verdiepen in voeding realiseer ik mij dat wanneer ik de aspecten – huid en voeding – combineer, er een uniek concept ontstaat. Het heeft zoveel met elkaar te maken!

De mens wordt steeds bewuster van gezonde voeding en onze omgeving (leefstijl, voedingsmiddelen, huidverzorging) die invloed hebben op ons lichaam. Het internet en de vakbladen staan er vol mee maar al deze adviezen zijn gericht op een gemiddeld gezond persoon. Elk persoon heeft zijn eigen behoefte betreft gezonde voeding. Denk alleen aan de verschillen tussen een kind en volwassen of een zwangere vrouw en een persoon die net een operatie heeft gehad. 80% van ons immuunsysteem bevindt zich in de darmen. In de darmen worden onze voedingsstoffen opgenomen en de darmen communiceren weer met de rest van ons lichaam en hersenen. De mens wil zijn eigen regie weer voeren over zijn gezondheid.

Ik wil mijn clienten zelfmanagement aanleren om zo hun huidaandoening onder controle te houden.
Mijn missie is mijn cliënten te begeleiden naar hun beste manier van leven betreft haar huidverzorging en voedingspatroon.

Ik ben ruim 15 jaar bezig met de huid en huidproblemen. Mijn loopbaan is begonnen als schoonheidsspecialiste en hierna als huidtherapeut. Zes jaar geleden ben ik als praktijkdocent aan de slag gegaan bij de opleiding Huidtherapie, op de Haagse Hogeschool. Ik vind het leuk om het docentschap te combineren met mijn praktijk. Hiermee draag ik mijn ervaring en kennis over aan nieuwe studenten en blijf ik in de praktijk betrokken bij het adviseren en ondersteunen van mijn cliënten.

De opleidingen die ik heb gevolgd; schoonheidsspecialiste, voortgezette opleiding schoonheidsspecialiste, sportmassage, Hbo opleiding Huidtherapie, WCS wondverzorging, Post-Hbo Brandwonden na Huidtherapie en de Post-Hbo opleiding Orthomoleculaire therapie en voedingsleer.

     

Locatie praktijk

De praktijk ‘Zorg voor huid en voeding ’ is gevestigd in een prachtige ruimte op de eerste etage op Oranjelaan 13 te Zoetermeer.

Zorg voor huid en voeding

Oranjelaan 13

2712 GA Zoetermeer